ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Mitt i säsongen.

Kategori: Allmänt

Jag insåg (inte i skrivande stund utan redan igår efter träningen faktiskt) att jag gjort min sista match i år. Missar ju tyvärr både Raid på söndag samt matchen nästa vecka. Hur som helst så tänkte jag göra något form av bokslut där jag även skriver lite om varje spelare.

Om vi tittar på serien så långt måste jag säga att det har gått över förväntan. Jag trodde vi skulle få väldigt svårt att vara med i toppen i år med tunga förluster med bröderna Falkman i spetsen. Men det visade sig att detta kanske var en förstärkning. Skämt åsido. De andra lagen kanske inte har förstärkt så mycket som jag trott att det ska göra, men vårt fina resultat tror jag framförallt beror på att vi har en riktigt skön stämmning i truppen/laget.

Jag har förvisso bara varit med i 3 matcher, men i två utav dessa har vi legat under ganska tidigt i matchen. Förra året och även året innan det skulle detta snabbt ha lett till sura miner och tongångar i båset och på iset (kanske främst ifrån undertecknad och några fler) men i år är det annar ljud i skällan. Förutom Olle (som alltid är grinig för att vi andra inte har samma spelsinne och håller samma klass som honom själv) så är det riktigt god stämmning i båset och på isen. Det är som att vi skiter i att motståndaren gör mål. Vi tänker inte ens på dem. Motståndaren har för oss bara blivit ett "nödvändigt ont" för att vi ska kunna genomföra matchen och att detta ont då och då lyckas peta in en balja det är inget som rör oss i ryggen det minsta. Vi vet att vi kommer föra fler än dem innan "Hesa Fredrik" ljuder för sista gången...

Riktigt skoj. Och då ska ändå tilläggas att vi har reservkapital i laget som ännu inte fått spela någon match. Jonlöv gjorde sin första för säsongen i söndags (balja direkt). Wånggren har inte sina papper klar och väntar på första match (gör mål i stort sett varje träning) och igår kom senaste tillskotter Bodin som vi hoppas få spelklart till söndag. Sparkapital som sagt...

Vilka är då spelaren som är Åby hockey i år...

Målvakter

Martin Alftenius:
Målvakten med den vassa tungan. Har alltid varit bäst på träning men har i år höjt sin nivå under match, ser bra ut.

Pontus Nilsson:
Denna fantastiska matchmålvakt. Kan se lite oinspirerad ut ibland, men gör sällan om aldrig en dålig match.

Backar

Freddan Niklasson:
Il Capitan. Oftast bäst på plan. Först in i anfallszon, först hemma. Vill se honom tacklas mer än vad han gjort i år, men en härförare på isen.

Daniel Jönsson: Såg lite stapplig ut i början av säsongen efter några år uppehåll. NU är han allt annat en stapplig. Fin skridskoåkning precisa passningar och ett välriktat skott. Behöver jag skriva mer.

Fredrik Jonlöv: Stor och stark och med ett utmärkt skott. Bör använda det mer på både träning och match.

Daniel Langenes: Fjäderlätt och lika dansant på rören. Lämnar oss för "down under" Blir han stjärna i Kangaroo icemen måhända?

Mats Cromdal: Snabbast i laget rakt fram. Valt att bli extra spelare vilket är tråkigt, men med varje match hitills.

Erik Birkestad: Kommer och går som katten, men när han är där är han alltid en fröjd att skåda. Fin skridskoåkning och ett härligt spelsinne.

Håkan "potatis" Nordlund:  Ända proffset som spelat med Åby och vår bäste spelare när han vill. Gråter mig till sömns varje dag för att jag inte har Håkans handleder...

Andreas "Mr Chairman" Gundrup: Jag vill se vår ordförande spela matcher, men han verkar trivas mer i båset. Sprider alltid glädje omkring sig.

Daniel Bodin: Bara gjort en träning med oss drakar men känns redan som en självklar del av laget. Snabbt stark och allmänt duktig. Bra nyförvärv "midseason".

Johan Delborg: Stark och snabb. Kan tyvär inte var med så mycket som vi vill, men gör det alltid bra när han kommer.

Centrar.

Magnus Ivarsson:
En helt fantastisk spelare. Kommenaren "bäste centern jag spelat med" har jag hört fler än en gång. Det förtjänar han också.

Oscar Johansson: Gjorde comeback i år och vilken comeback sedan. Stark snabb och ger sig aldrig. Har hållit ihop sin femma under matcherna.

David "the Don" Haag: Ja vad ska man säga. Täcker skott när vi leder med 10-0 och det är 1 min kvar. Ett oerhört hockeythjärta och kunnande. Sprider också enorm glädje i omklädningsrum och på isen.

Jonas Wånggren: En riktigt snidare som tyvärr inte fått göra matchdebut ännu. Målskytt och fint spelsinne. Kommer bli en sevärdhet.

Forwards.

Fredrik "Karto" Wennerlund:
Ligger alltid högt upp i poängligan och ger alltid allt för laget. Väldigt viktigt spelare.

Mattias Johansson: Mycket mer vältränad än tidigare vilket gör att Mattis har upptäckt försvarspelet. Grymt bra jobb åt bägge håll och alltid målfarlig.

Olle Olsson: Likt en Grenache ifrån Châteauneuf-du-Pape blir Olle bara bättre och bättre för varje år. Brinner och är Åbys "Mr Hockey".

Jonas Jävert: Nyförvärvet med den vassa tungan och tort krutt i bössan. Har tagit plats och på något vis fyll ett tomrum efter skitsnackare som Nalle.

John "Direktörn" Pousard: En människa som växer för varje dag. Som spelare har han fina handleder och bra blick.

Pelle Larsson: Värmlänningen med det fina handledskottet. "Stor hjärta hårt arbete". Lämnar oss tyvärr för operation.

Carl "slapshot Calle" Heden: Som vanligt en pålitlig målskytt. Orädd spelstil och nyttig för laget.

Pär Johansson: Haft otur med skader och sjukdomare, men alltid ett irritationsmotment för moståndarena när han deltar.

Mats "Old" Carlsson: Mr Åby. Har förmodligen gjort sin sista match, men en flitig tränare och fortfarande en påitlig målskytt.

Så, jag tror att det var alla, kan ha missat någon...

Snart börjar vårsäsongen.

GO DRAGONS.

//Walle