ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Tre veckor till nedsläpp.

Kategori:

 
FERDA....
 
Tre veckor till nedsläpp boys. Hur gott känns inte det att skriva. Jag sitter och lyssnar på spittin chicklets hockeypod medan jag skriver detta. Eller rättare sagt så försökte jag göra det, men är för obegåvad för att göra två saker samtidigt så jag fick stänga av podden och lägga allt fokus (och det vill inte säga lite) på att skriva dessa rader till eder.
 
Hur ser det då ut för Åby Dragons. Vi hade en bedrövlig höst förra året. Framförallt de tre första matcherna gjorde vi verkligen ingen glad. Våren är vi som vanligt starka, men en fin vår räckte inte för att ta oss till slutspel. Detta var dock ett genialt drag från styrelsen då de tidigt insåg att det inte skulle bli något slutspel på grund av något virus.
 
Vi gjorde några tappra försök att träna efter att serien hade avlsutats, men det var som att halva laget hade gått upp i rök. Eller som Hjärtat sa: "man tränar väl inte om det inte spelas några matcher". Själv gillar jag ju träningarna mest som alla vet, där det inte finns någon press och allt är som när man spelade landhockey när man var liten. Jag kan ha varit världens bästa landhockeyspelare under ett kort tag i början på 90-talet, synd att det inte låg några pengar i den sporten så sponsorkontrakten uteblev.
 
Skit samma.
 
Direkt efter att säsongen tog slut fick jag mitt reglementsenliga samtal från ordföranden där han sa att jag måste försöka göra något åt spelartruppen. Förra året lovade jag inte mindre än sex nyförvärv (Sebbe och Hjärtat inräknat). Det blev väl inte riktigt så. Adrian har ju kommit in perfekt i laget och var också ett härligt inslag på isen. Fighten han gick in och tog med ett rikigt psykfall i sista matchen där han hoppade in från utvisningsbåset visar på ett stort laghjärta.
Emil kom ju in också från de värmländska skogarna. Han berättade tidigt om hans polare Bojan som hade fått vilkorlig dom och därför kallades för Fot-Bojan. Jag, menar kan man passa bättre in i ett lag. Han klagade kraftigt på att det söps för dåligt på lagaktiviteter... Ja ni förstår, Han är Åby material.
 
Sen kommer vi då till sorgebarnen. Halling kom ju ner och körde några gånger och han är alltid ett roligt tillskott på träningarna. Det går fort där ute då. Men tyvärr kunde han inte vara med så mycket som jag hade hoppats. Halling skulle ju även ta med sig en polare gick snacket, men om polaren inte var lik Målgan så tror jag aldrig han var där. Vi får se hur det blir med Halling under året, men jag håller inte andan...
 
Så då. Till årets nyförvärv. Hur ser det ut egenltigen.
 
Jag vill börja med den bästa nyheten. Sent igår kväll plingade det till i min mobil. Det var ett sms från Bring som skrev "går vi på is den 3/9." Japp skrev jag, tror du på det? Jag är försiktgt positiv skrev han tillbaka. Det finns ju vissa nyförvärv som knappt fått chansen att träffa Bring då han gick sönder första träningen förra året efter ca 30 minuter. Men det är en kanonkille som verkligen bidrar på isen, men framförallt i omklädningrummet. Hoppas det fungerar Bring, vi har saknat dig.
 
Det ordföranden verkligen tryckte på var att våra backar är för dåliga överlag. De är dessutom få vilket gjort att vi fått skicka ner ännu sämre förwards för att täcka upp i backleden. Ett recept som borgar för katastrof. Sagt och gjort. Jag la ut en annons på gula sidorna:
 
Lagom överviktiga backar som inland kan slå ett första pass och har en uns aning om var förszon ligger önskas till mediokert men roligt ishockeylag.
 
Och som det rasslade till i brevlådan.
 
Eller inte.
 
Tur då att vi har kontakter.
 
Adrian exempelvis. Han har tre spelare som kommer att komma ner och provträna. Adrian är ju också seriös så han förstår vikten av att spelarna som kommer ner verkligen är sugna och inte försvinner efter en månad. Adrian hittade tre sådana...
 
Först ut då. Daniel Slätt: https://www.eliteprospects.com/player/10760/daniel-slatt
Daniel är en spelare som jag har tränat som U16 spelare för massa år sedan. Sedan dess har vi varit i Bäcken en gång tillsammans där ha spenderat sin seniortid. Daniel är en defensivt duktig back som spelare rejält. Han petar också in en och annat poäng. Vältränad är han också fansakapet. Verkar mest ha hållit en golfklubba i händerna under sommaren, så vi får väl se hur det bytet går.
 
Sedan har vi en forward. Gustaf Carleborn: https://www.eliteprospects.com/player/26629/gustaf-carleborn
Han EP sida säger väl kanske inte så himla mycket. 15 poäng på 10 macher i div 4 en säsong är väl ändå helt ok måste man säga. Adrian beskriver själv sitt nyfövärv såhär: Ruskigt skicklig, bra öga och lysande klipp i skottet. Jag skulle vilja säga att om hälften av det sämmer så har vi en helt unik spelare i Åby. Vi har bara haft en ruskigt skicklig spelare (Håkan Potatis såklart, vårt ena proffs). Bra öga sakans hos de allra flesta. Och klipp i skottet är det ytterst få som gör. Kan han göra 15 pinnar i år igen med bättre omgivning så har vi ett bra nyförvärv här.
 
Sedan en back till från herr Adrian. Johan Wennerlöf: https://www.eliteprospects.com/player/22894/johan-wennerlof
Johan står som forward på EP, men ska nu vara en spelsskicklig back (rimligt då det egentligen bara är forwards som kan vara spelskickliga). Vi hoppas att alla tre ska passa bra in i laget.
 
Sedan har jag vaskat fram ett eget nyförvärv som inte är "by proxy" så att säga.
Det rör sig om Staffans Svensson eller Staffan Treiman som han heter nu efter giftemål: https://www.eliteprospects.com/player/5242/staffan-svensson
Staffan träffade jag också på under min tid i Bäcken. En riktigt go och lägmäld kille. Staffan siffror sticket inte ut, men han är en defensivt duktig back med ett bra förstapass. Spelar alltid lugnt. Man kan väl säga att om man har spelat i DIV 1 i småland så bör man ha så mycket hockey i sig att man ska klara DIV4, men visst det är upp till bevis. Staffan kommer nog tyvärr ha svårt för att träna torsdag, men jag tänker att han får komma ner på försäsongen och känna på söndagarna och förhoppningsvis så fattar vi tycke för varandra.
 
Det var faktiskt allt för i år. Sebbe har surrat om lite olika spelare här och där, men inget är kritat ännu. Dock har Sebbe lovat att han ska göra 10+10 i år vilket nästan kan ses som ett nyförvärv det med. När jag berättade detta för Bodin sa han "men vi vet ju inte hur många matcher vi ska spela". Men detta spelade ingen roll för Sebbe, det blir 10+10 oavsstt i år. Kul för hans kjedjekompisar Älgen och Walroth
 
Har jag glömt något? Tror inte det. Ska bli riktigt kul att se er alla om några veckor.
 
PS. Som vanligt är min copy på semester så diverse stavfel får ni ta med hen när hen kommer tillbakaDS
 
//Walle