ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Inför säsongen 15/16

Kategori:

Goddag.
 
Något så när mitt i det vi här i Sverige tyvärr måste kalla för sommaren. Ändå börjar det med stormsteg närma sig ny säsong. Eliterserielagen har redan gått på is även om det dröjer någon månad innan världens vackraste lag får beträda isen i Åby Square Garden.
 
Som vanligt såhär inför säsongen så tittar vi lite på hur "läget i laget" egentligen är. Fjolårets säsong var ingen direkt succé rent sportsligt och det har börjat viskas om att laget börjat bli lite till åren. Det kan också vara så att den något bristande sommaträningen kan ligga till grund för lagets mediokra resultat. En av laget "stjärnor" som gjorde en usel säsong fick exempelvis frågan vid förra årets årsmöte om han och undertecknad inte skulle träna lite på sommaren för att komma väl förberedda till säsongen. Svaret som stjärna levererade var "träna, jag spelar ju korpen en gång i veckan". Det svaret kan på något vis symbolisera lagets sportsliga kollaps de senaste åren.
 
Men då måste väl de sporsligtansvariga i föreningen ta tag i detta inför kommande säsong. Få in några unga och hungriga nyförvärv och öka träningsdosen? Ja, det kan man ju tycka, men hur ser det egentligen ut? På årsmötet diskuterades som vanligt just nyförvärv. Det enda som egenligen kom fram var att Skåne-Johan som gjort några träningar föregående säsong kommer att köra på ordentligt i år. Pressen på Johans axlar känns monumental.
 
Dock är ovanstående inte hela sanningen. Som vanligt så omgärdas Åby om en rad rykten under Silly Season. Ett är ju hurvida Åbylegenden David "Don" Haag kommer att göra comeback eller inte. Om så skulle vara så får vi tillbaka "El Corazon" som han också kallas och detta hade gjort mycket både i omklädningsrummet, i båset och på isen. En annan spelare som det ryktats om är Store-Fonte, det vill säga Målvakts Nilssons storebror tillika väldigt duktiga back. Store-Fonte kommer nog att vara med och köra som extraspelare, frågan är dock hur mycket vi kommer att kunna nyttja honom? Blir det ganska mycket så är han absolut ett starkt nyförvärv. Nu är det dock dags för en minibomb. Detta rör Borrar-Bring. Jag har pratat med hans agent och det verkar som att Bring kommer att vara hemma under hela oktober-november och vara med och köra. Om detta verkligen sker får han räknas som ett mininförvärv och kan hjälpa oss att få en bra start på säsongen.
 
Ovanstående spelare skulle jag se som trovärdiga nyförvärv, även om ingen av dem kommer att vara med och köra varje träning direkt.
Nu ska vi dock titta på det som eliteprosepct kallar för Doubtful rumours. Det är spelare som har varit på tapeten och nämnts tidigare i Åby historien eller som bloggredaktionen har varit i kontakt med för att kolla av intresse.
Den första spelaren är Niklas "Myran" Carlsson http://www.eliteprospects.com/player.php?player=19710
Myran är en av de skickligaste spelarna jag har sett och hade kunnat spela högre upp om planeter stått rätt. Han har precis blivit pappa och därför valt att ta en paus eller avsluta sitt spel med Bäcken och bli ledare istället. Jag har varit i kontakt med Myran och han verkar vara intresserad av att komma ner och träna i vilket fall. Om detta sker så kommer kvaliten på träningarna att öka. Dock kan det mycket väl bli så att han kommer att göra en snabb comeback med Bäcken, det har hänt förr. Men jag håller tummarna.
Nästa tveksama rykte är Andreas West http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9793
Andreas är en spelare som jag har tränat för många herrans år sedan. Han är förnärvande tränar i Frölunda. Under sin aktiva karriär var han lagkapten i Frölundas J-20 och har varit lagkamrat med Wahlrot. Nämnda Wahlrot har varit i kontakt med Andreas som har visat intresse av att komma ner och träna. Jag ställer mig dock tveksam då jag vet hur mycke tid tränaryrket tar. Men även här kan man ju hålla tummarna.
 
Sedan har jag ett very doubful rumour.
Den första är Per Knutsson.http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7849
Jag tränade med Perra när jag gjorde mitt comeback försökt i Bäcken för några år sedan. En riktig go gubbe som förhöjer klimatet i omklädningsrummet. Är också en bra hockeyspelare, med ett skott som håller Store-Fonte klass. Kan vi få se en battel i år månne. Jag har varit i kontakt med Perra, men jag skulle inte vilja påstå att något kontrakt är undertecknat direkt.
 
Så vad ska man säga om kommande säsong såhär i kikaren? Jag tror att det kommer att bli tufft att tampas med de bästa lagen tyvärr. Troligtvis hamnar vi ungefär på samma position i tabellen som förra året, vilket väl är ok, men inte mer. Kommer några av våra nyförvärv så kan det såklart bli helt annorlunda. Vad som står helt klart är att vi som vanligt kommer att ha helt fantastiskt roligt. Som vanligt i Åby.
 
//Bloggredaktionen genom Erik