A.K.A AFFE VS WALLE

Referat!

Kategori: Match

Åby Dragons vs Devils HC (23:e januari 2011)

Efter tre matcher utan vinst, skulle vi ta oss an några jävlar. Devils HC stod för motståndet och stämningen var på topp i omklädningsrummet innan matchstart. Detta trots att vi har väldigt många på skadelistan. Vi fick ihop bara ihop tretton man till matchen som var fördelade i två backpar med Jönsson/Stor-Nilsson och Delborg/Bodin. Dock kom Devils bara med tio man så vi hade ändå ett övertag. Kedjorna hade vaskats om lite med tanke på skadorna och sjukdomarna. Förstakedjan bestod av Oscar som center med Walle och Calle på sidorna. Andra med Hagge som center, Olle och Jävert på sidorna och slutligen tredje med Pousard som center med Matte och Kartho på sidorna. Väldigt spännande formationer och förhoppningsvis skulle det bli en lyckosam satsning. Förutom skadade Niklasson som agerade coach var det trevligt att se att Pelle, Mats Old och nyss hemkomne Danne nere i ishallen för att heja fram Drakarna. Fonte vaktade buren denna afton.

1:a perioden

Vi började i ett ursinnigt tempo och vi gjorde mål redan efter sex sekunder. Oscar slog in en retur från Walles skott och det kunde inte ha börjat bättre. Två minuter senare gjorde vi 2-0 genom Oscar igen. Halvminuten senare gjorde Haag 3-0 och redan här var nog matchen förlorad för Devils. Efter sju spelade minuter gjorde Oscar mål igen och gjorde således hattrick. Mål efter sex sekunder och hattrick efter sju minuter måste vara rekord i Åby. Efter detta rann det på. Vi hann gå fram till 9-0 innan periodpausen. Skotten blev makalösa 27-4

Periodvila

Coach Niklasson var väldigt nöjd med vad han såg. Trots att vi ledde med ganska mycket, fortsatte vi att spela vårt spel och gick inte ner i tempo. Fortsätter vi så här skulle det sluta bra för oss.

2:a perioden

Oscar fick en utvisning i slutet av första perioden så vi fick börja andra perioden i numerärt underläge. Men med ett riktigt bra boxplay, framförallt från Mattias sida, blev det inga farligheter emot oss. Vi gick ner lite i tempo i början av andra men efter åtta minuter fick vi ökat på ledningen till 10-0. Något senare fick tyvärr Direktörn lämna plan efter en tveksamt utdömd utvisning. Han fick en 2+10 efter att spelaren han tacklade skadade sig. En tackling mot huvudet sades det. Rätt konstigt med tanke på att motståndaren var två huvuden längre. Men mogen och erfaren som Direktörn ändå är, tog han sitt straff utan att gnälla trots att han inte gjorde något felaktigt. Vi la inte mer fokus på det utan fortsatte spela. Devils åkte på en utvisning lite senare och resulterade i att vi fick ett powerplay när vi blev fulltaliga. På detta powerplay gjorde Stor-Nilsson sitt första mål efter sin comeback och det stod 11-0. Vi lyckades göra tre mål till och matchen slutade således 14-0.

Eftersnack

Äntligen fick vi vinna igen och det var trevligt att vinna med stora siffror. Trots att vi ledde med mycket såg vi till i att spela vårt spel hela matchen och inte dra ner på tempot. Man måste ge en eloge till Devils som trots tio man försökte spela hela matchen, gjorde inga fula efterslängar och var allmänt sportsliga matchen igenom. Matchens delikatess var Karthos läckra passning till Pousard som kunde lägga in pucken i öppen kasse.

Tre stjärnor

Oscar Johansson – Allt gick hans väg idag. En center med utmärkta defensiva kvalitéer visade även prov på ett giftigt offensivt spel. Sex mål måste vara rekord i Åby Dragons historia.

Erik Wallander – Hade också en het afton idag med ett mål och sju assist. En stor spelare som täcker pucken bra och har ett riktigt giftigt passningsspel. Har nu ett snitt på fyra poäng per match. Det är sannerligen inte dåligt.

Johan Delborg – En av våra extraspelare som inte kan vara med och träna så mycket men ställer alltid upp på match när vi behöver folk. Stabil, hårdskjutande och stark.