ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Säsongskrönika 09/10

Kategori: Allmänt

Sista träningen för säsongen avklarades igår (läs: söndag) och det var konstigt nog en av de mest intensiva och grinigaste denna säsong. 3 mot 3-zonspel och straffläggningstävling stod på agendan. Mycket heta känslor och grinigt ute på isen på några håll. Ska inte sticka under stolen med att jag var en av de grinigaste. Ändå roligt att vi har många vinnarskallar i laget som blir vansinniga om man förlorar. Även om det är sista träningen på säsongen och inget står på spel.

Hur har säsongen i övrigt sett ut då?

Som vanligt när man håller på med någonting man älskar att göra, överväger det positiva det negativa och det fanns mycket att glädjas över denna säsong. Vi har fått in tre riktigt vassa nyförvärv. Jocke med sina enorma defensiva kvalitéer och lugna, mysiga framtoning. Jonlöv med sina känsliga handleder och stora hockeyhjärna, bidrar med många sköna kommentarer och sprider glädje i omklädningsrummet. Är dessutom en av de få som klarar av hörnet med mig, Walle, Fonte och Haag utan att slita sitt hår och få självmordstankar. Sist och minst (till storleken) Calle som har en näsa för mål och gillar att vara där det hettar till. Ger alltid 100 % och är orädd ute på isen. Hoppas verkligen att dessa grabbar vill vara kvar och bidra till Åby-andan ästa säsong.

Dessutom fick vi tillbaka en backgigant i form av Erik Birkestad som kom tillbaka lagom till slutspelet och spelade som om han hade varit med hela säsongen. En riktigt duktig offensiv back och en riktigt skön kille vid sidan av isen.

Även roligt att vi fick tillbaka Wallander efter en säsong i Bäcken och man såg att det året med träning nästan varje dag gjorde Walle gott. En snabbare och mer pucksäker Wallander kom tillbaka och gjorde väldigt mycket rätt ute på isen. Vann dessutom poängligan.

Dessutom bestämde sig Åbylegenden Ivarsson att komma tillbaka fullt ut efter en säsong som extraspelare. Motiveringen var att han saknade det för mycket. Rörande och imponerande att en 41-åring älskar sporten så mycket att han vill tillbaka och vara med grabbarna. Dessutom bidrar Ivarsson väldigt mycket till laget med sin rutin och är förmodligen lagets bäste tvåvägsspelare.

På tal om veteranerna så får man inte glömma Olle som vid 45 års ålder sällan missar en träning och går ut och gör det bästa han kan varje träning match. I år har han dessutom noterats i målprotokollet ett flertal gånger. 5 mål och fyra assist på 15 matcher är ett mycket bra facit.

Det största negativa denna säsong var väl förstås att vi inte försvarade titeln från de två föregående åren. Dessutom har det varit lite sisådär med närvaron på träningarna ibland. Dessutom var det katastrofalt dåligt vissa matcher vi spelade. Förlusten borta mot Slottskogen och hemma mot Raid var det inte mycket som stämde. Om vi hade spelat som vi kan så hade det sett annorlunda ut i slutspelet. Det var helt enkelt inte vårt år. Det som studsade rätt för oss förra året, studsade fel i år. Trots att vi hade ett bättre lag på pappret den här säsongen.

Men så är det i hockey ibland och jag är övertygad om att nästa säsong kommer bli en riktig höjdare för oss.

Nu när alla matcher är avklarade har vi såklart en poängligavinnare. Det blev, som jag nämnde ovan, Erik Wallander. 9 mål och 8 assist på 10 matcher. Tätt följda av Fredrik Wennergrund och Fredrik Niklasson på 16 poäng. Niklasson van således poängligan av backarna. Calle Hedén var poängbäst av våra rookies med 8 mål och 1 assist på 10 matcher.

Refmakarna har även tagit ut matchens tre stärnor under säsongen och den som tog hem flest poäng var Fredrik Niklasson som har varit stabiliteten själv i de flesta matcherna.

Lite vemodigt att hockeyn är slut men månaderna går fortare än man tror och snart står vi på isen igen och är gnälligare och tjurigare än nånsin. Längtar redan! Men fram till dess ska vi se till att sommarträna och hitta på något skoj med laget till sommaren. Förra årets poängpromenad och kubbmatch med tillhörande bärs och korvgrillning blev mycket uppskattat. Men vi behöver inte vänta till sommaren för att hitta på något skoj. Pelle bjuder in till Åby Dragons årliga TV-spelsturnering "Dragons videogame-cup" som går av stapeln den 17:e april hemma hos Pelle "Värmlandshingsten" Larsson på Fribergsgatan 10. Anmäl er här: http://www.doodle.com/participation.html?pollId=7h8rb34vi7rbgauy

Nåväl, hoppas ni har haft en bra säsong och att vi ses även nästa säsong. Vi har trots allt en buckla att återta.

Peace out y'all.

Bloggskribenterna

P.S. Bloggen kommer att uppdateras lite då och då trots att säsongen över. Behöver nödvändigtvis inte handla om hockey dock D.S.