ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Klassiska möten.

Kategori: Allmänt

Long time no see.
 
Det finns ju en rad klassiska möten inom idrottens underbara värld. Winter classic, Old Firm, El Classico med flera. För världens vackraste hockeylag ser det lite annorlunda ut. Istället för klassiska möten som är återkommande finns det en rad matcher som karaktäriserat oss. Jag tänker på matcher som visar vad vi går för som grupp och som visar att vi kan när vi vill, vi kan när det gäller (Eller att vi är bäst när vi gnäller som Bengt Johansson uttryckte det). Jag är snart inne på min tionde säsong i Åbytröjan. Från mina tidiga år minns jag inte så mycket förutom att vi gick ifrån att vara ett utskrattat lag som i stort sett alltid förlorade till att bli ett vinnande lag som alla ville slå. De senaste åren har detta återigen förändrats. Med stigande ålder på oss som var unga för tio år sedan har viljan att varje match lägga ner det arbete som krävs bedarrat. I dagsläget så behövs något så märkligt som inspiration och vetskapen att om man inte är fokuserad så kommer man att vara rökt och bli förnedrat av motståndaren för att kamplusten ska väckas. 
 
I skrivande stund kan jag komma ihåg tre sådana matcher där vi som lag legat någonstans i mitten av tabellen och förlorat mot bottengäng och gjort mediokra insatser mest hela tiden. Fram till det att vi skulle möta ett topplag, ett lag som vi på förhand visste hade många duktiga spelare, som låg högre än oss i tabellen, ett lag vars spelare både kunde åka och passa samtidigt. Matcherna jag tänker på är:
 
5-2 segern mot Duells i Walhamra ishall för några år sedan. De hade slagit ihop sig med Partille, fått in massa unga spelare och gått fram som en ångvält i serien. Vi samlade ihop oss spelade rikigt bra och tog en underbar skalp (som senare överklagades och så vidare, men skit i det. Både vi och dem vet att vi vann, även om det kanske bara är jag som tänker på en seger i Div 4 såhär 5 år senare.)
 
4-0 mot Dynamo 414 i Isdala. Vi ska möta ett Dynamo som bara ska spela hem seriesegern mot ett sargat Åby. Ett Dynamo med de skickliga bröderna Ivdal i spetsen. I denna match spelade vi sjukt tight och nollade serieledarna.
 
19 Januri 2014 kom så den senaste skalpen. Åby Square Garden gästades av de hitills obesegrade laget från Varberg som på 8 matcher bara släppt in 15 mål. Även här skrevs siffrorna till 5-2 i Åbyfavör och ska vi vara helt ärliga så var Varberg aldrig riktigt nära eller tilläts komma in i matchen.
 
Vad kan vi då lära oss utav detta? Inte så mycket egentligen. Vi kommer fortfarande förlora mot lag som är sämre än oss, men du ska aldrig räkna ut en Drake och vi kan slå vilka elefanter som helst, oavsett hur tunga de är.
 
// Mannen med järnspettet