ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

One down four to go...

Kategori:

Så var det då dags. Med en tränings förskjutning så gick första matchen av "Big five" igång på söndagkvällen i Åby Square garden.
 
Men först lite om hur det har sett ut rent allmänt. Första träningen gick av stapeln torsdagen den 1 september. Och vilken premiär det var. Gnistrande skridskoåkning, välriktade skott och passningarna satt som de skulle. Flåset var det heller inget fel på... Eller. Nej, skämt å sido. Premiären var inget att skriva hem om. 15 utespelare och en målvakt slet sig igenom det 50 minuter långa passet. Det var kul att ses, dricka kaffe och duscha, men så mycket till idrott kan man knappast kalla det. Oscar gjorde comeback vilket förgyllde tillvaren för alla inblandade. Främst på grund av den 50 procentiga närvaron på målvaktsidan vilket i normala fall bara brukar vara 75 procent så beslutades att första matchen i "big five" fick skjutas på framtiden och således skulle spelas på söndagen den 4 september istället. Sagt och gjort.
 
Söndagen infinner sig. För egen del var jag tveksam. Formen (inte rund) utan den som har med flåset att göra hade verkligen känts sådär under premiären och jag var beredd att kasta in min imaginära handuk gällande poängligaseger redan innan serien hade startat. Man märke dock direkt att grabbarna i omklädningsrummet var laddade och att det skulle bli bra uppslutning. Så blev det också. En målvakt i varje mål och 10 övriga spelare på varje sida bettyde fullt lag och något som kanske skulle borga för bra kvalité. Den verkliga bonusen bestod dock i att en av Åby trotjänare och ledgender gjorde comeback.David "Don" Haag eller El Corazon som han tidigare gått under här på bloggen. Han dansar in 40 minuter innan nedsläpp med trunken sådär nonchalant över axeln som bara han kan. Han har inte spelat på över tre år, men var en dominant på isen. KUL!
 
Matchen då undrar ni. Den var inte mycket att skriva hem om. Vita tog en förhållandevis enkel seger. Röda hade ett flertal spelare som missade torsdagens träning och således gjorde sin första träning på söndagen och detta syntes. Dagens skjorta delas ut till kapten Niklasson som fick sin avlurad av Wahlrot när denne gjorde något som mycket väl kan utses till årets mål...
 
Tack för att ni tog er tid.
//Walle