ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Ett jävligt bra referat

Kategori: Match

Har sovmorgon imorgon så jag passade på att knåpa ihop ett referat framåt småtimmarna

Slottsskogen Red Machine vs Åby Dragons

Det är tätt mellan matcherna nu. Idag var det dessutom en riktig hatmatch. Vi skulle möta Slottsskogen och historiskt sett brukar det vara riktigt heta duster med många tjuvsmällar och adrenalinnivån brukar alltid vara skyhög. Idag ställde vi upp med ett decimerat manskap. Mats Young och Wallander saknades idag. Vi valde att köra på fyra backar och tre kedjor. Fonte vaktade buren.

Som vanligt när vi spelar i Slottsskogsrinken får man gå utomhus i tvenne mil från omklädningsrummet till ishallen. Väl i själva hallen såg vi att hemmalaget hade en hejaklack som skrek och gormade. Av doften att döma hade de dessutom fått i sig en del alkohol också. Vår klack bestod av Mattes farsa, som inte var speciellt full eller högljudd. Vi kämpade alltså i motvind redan innan matchen startat. Men inte ska väl detta hindra oss från att spela bländade hockey med fart, finess och hjärta? Tiden fick utvisa!

 

Period 1

Vi började med ett högt tempo redan från start och häcklingarna från motståndarklacken bekom oss inte det minsta. Succékedjan med Ivarsson, Kartho och Mattias fick göra mål under sitt första anfall. Mattias slog in en retur på Ivarsson skott och det stod 0-1 redan efter 23 sekunder. Efter denna kanonstart fick vi självförtroende och fortsatte att skapa framåt. Defensivt var vi också väldigt bra och de få lägen Slottsskogen fick till, tog backarna eller Fonte hand om utan några större problem. Halvvägs in i perioden utökade vi till 0-2 på ett liknande sätt som vårt första mål. Team Captain Niklasson sköt ett skott från blå som målvakten lämnade retur på varpå Haag petade in returen. 0-2 och vi kontrollerade matchen på ett bra sätt. Några minuter senare gjorde vi även 0-3 när Calle på ett påpassligt var framme på ånyo en retur och petade in pucken. Tre nästan identiska mål och det såg väldigt ljust ut inför andra perioden.

 

Periodvila

Efter en bra första period var Coach Gunrup mycket nöjd med vad han såg. Vi spelade enkelt och gjorde det svårt för motståndarna. Vi vek inte ner oss när Slottsskogen spelade tufft utan stod upp på ett föredömligt sätt. Budskapet var enkelt: Fortsätt så här så tar vi två poäng.

 

Period 2

Slottsskogen fick till sitt spel lite bättre och pressade oss i början av andra perioden. De har några skridskostarka och spelskickliga killar och om man ger de utrymme är det väldigt farliga. De reducerade efter ett riktigt fint passningsspel som friställde deras gubbe framför mål och det stod 1-3 efter dryga tre minuter av andra perioden. Det blev lite nerv i matchen och vi spelade lite nervöst och var vårdslösa med pucken emellanåt. Men vi kom tillbaka till vårt trygga spel och kunde utöka vår ledning till 1-4 genom ett hårt skott av Niklasson. Efter detta började vi kontrollera matchen än mer och några minuter senare ökade vi på till 1-5 efter att Ivarsson sköt in ännu en retur. Efter detta mål var matchen i princip avgjord och vi spelade av matchen. Vi hann med att göra ett mål till efter att Mattias fastställde slutresultatet till 1-6.

 


Eftersnack

Som vanligt när vi spelar mot Slottsskogen så var det en mycket grinig match. Det blev gruff på nästan varenda avblåsning. Dessutom tyckte Slottsskogen att det skulle bli utvisning så fort vi använde kroppen vid en närkamp. Dessutom fick Jönsson matchstraff för ett gurgel som han inte påbörjade och Kartho fick en tvåa när motståndaren tog nackgrepp på honom. Olle drog också på sig en roughingutvisning. Jag tyckte inte att vi fick utvisningarna med oss men vi struntade i det och spelade vårt spel, riktigt bra!

Detta var tveklöst den bäste matchen hittills den här säsongen. Vi spelar ju först och främst för att hockey är skoj, men det är även skoj att se att när vi väl är ute på isen, tar det på allvar och spelar disciplinerat och enkelt. Alla mål förutom två gjordes genom att skjuta på mål och sen raka in returen. Skolboksexempel på hur mål ska göras. Spelar vi så här i fortsättningen kommer vi att vara glada kisar hela säsongen ut.

 

Tre stjärnor

 

Daniel Jönsson – Var nästintill felfri på isen idag. En stark pucksäker back som är duktig på skridskorna. Fick till några fetproppar och stod upp för sig själv och sina meddrakar på ett föredömligt sätt. Vid en rensning av Slottsskogen, lyckades han brösta ner pucken på fotbollsmanér och hålla kvar pucken i anfallszon. Men det tyckte inte domaren så han blåste för offside. Jävla dase!

 

Fredrik Niklasson – Det börjat bli tjatigt men han var som vanligt en klippa där bak med precisa tacklingar och säkra uppspel. Är lagkapten av en anledning. Ett mål och två assist kom från hans klubba idag

 

Mattias Johansson – En mer vältränad och snabbare ishockeyspelare än var han var i fjol. Har med sin bättre kondition börjat backchecka på ett helt annat sätt och tänker inte bara på det offensiva. Gjorde två mål idag och är uppe i sex fullträffar hittills under säsongen. Det blir nog fler ska ni se.

 

Väl mött/Järnbristjournalisten