ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Det här var ju tråkigt...

Kategori:

Jag, var ska man börja en dag som denna. Vi vann tydligen serien i år. Men just idag känns det faktiskt som allt var en förlust.
 
Ja, vi vann som sagt serien. Vår avslutning var svag där vi efter en förlust hemma mot Flyers tog en betryggande seger mot Slottskogen för att sedan förlora i ytterligare ett bottennapp mot Bokasport. I år skulle det tydligen bli slutspel. Fråga mig inte varför, men ingen av oss var speciellt sugen på det. De senaste träningarna har dessutom varit bedrövliga. Både det spelmässiga men framförallt över hur många som varit frånarande. Självklart hänger dessa saker intimt ihop.
 
Igår var det så dags för att spela semifinal mot Duells. Ett Duells som slagit ut Ramberget med 5-1 i kvartsfinal. Ett Duells som vi vunnit och spelat oavgjort under säsongens gång.
 
Vad händer? En ganska klar förlust med 4-1 där det stundtals bara var ett lag på banan. Jag överdriver kanske lite då jag fortfarande är arg/besviken/uppgiven. Hur kunde det gå såhär?
 
Jag tror att en hel del olika aspekter spelar in.
 
1. Vi ville inte spela slutspel. De flesta i laget tycker det är roligare på våra träningar än på matcher. Jag hade väldigt mycket sett fram emot "best of the rest of the season", men inte mot slutspel.
 
2. De senaste träningarna har varit bedrövliga, dålig närvaro och många av de tongivande spelarna iväg på annat. Det sätter spår i kvaliten på träningar som sedan spiller över på matchkvaliten.
 
3. Spelare borta. Även om vi alltid spelar med bästa laget så kan vi inte bortse från att några tunga pjäser var frånvarande. Men detta är inte den stora biten.
 
4, Baconpsyke. Ett för mig ganska nytt uttryck, men som jag uppskattar och tycker är väldigt talande och passar in på vår insats igår. Baconpsyke innebär att man krymper när det hettar till, något som jag tycker att vi gjorde som lag i gårdagens insats. Självklart finns det spelar som utmärker sig positivt även i detta mörker.
 
Jag, var dock inte en utav dem, jag var kass. Baconpsyket personifierat. Det började på uppvärmningen. Tyckte jag kände mig pigg och hade bra tryck i skottet. Precis innan nedsläpp märkte jag dock att min matchklubba var av och jag fick byta till min reserv (fan också tänkte bacon). Första nedsläpp, klockren förlust i tekningen (jaså, det är såhär det ska vara tänkte bacon). De hade ett mycket högre tempot och strax drog vi på oss en tvåa.In och lira boxplay, Blir helt frånåkt och Jensa får ta en ny två (jaså, jaså tänker bacon här).Tre mot fem. Bacon har ingen aning om var han ska vara på banan och det står ett noll. Och på den vägen är det. Jag gjorde kanske någon hyfsad passning, men överlag så var det slapp, slött och jävligt energilöst från Bacons sida, och då vinner man inte många matcher.
 
Jag tycker mig känna igen tendenserna från tidigare år. Det blir färre och färre på träningarna och det blir då tråkigare och tråkigare att hålla på. När vi som i år ska spela slutspel och bör vara som bäst, tränar vi som minst och blir därför som sämst.
 
Ok, ska vi försöka göra någon positivt av avslutningen här (både i detta inlägg och säsongen)? Javisst. Nu har vi två träningar kvar om Olle lyckas med sin manöver och den sista träningen är ju väldigt viktig såklart. Hoppas att människor ämnar dyka upp.
 
Bacon out!