ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Referat

Kategori: Match

Åby Dragons vs. Bokasport (13:e november 2011)

 

Efter två spelade matcher är det fortfarande en nolla i vår vinstkolumn och förutsättningarna inför dagens match var inte de allra bästa. Team Captain hade ätit gulasch och langos i Budapest hela helgen och skulle komma sent. Godståget Wallander var på teater med sin mamma. Birkestad var på jobb och Mats Young hade nackspärr. Von Jäfvert trodde han hade åkt på nackskott men det får vi hoppas att så inte var fallet. Dessutom hade undertecknad glömt skridskorna hemma så jag fick sitta på pressläktaren. Men vi fick ändå ihop fjorton utespelare och en målvakt så vi kunde spela.

Period 1

Vi fick en bra start och dominerade på banan redan från början. 30 sekunder in tog vi ledningen genom födelsedagsbarnet Ivarsson efter en fin framspelning av rookien Pontus som är ny från KB. Riktigt skönt med en bra start. Anfallsmässigt var vi riktigt bra trots många bra lägen var vi lite väl ineffektiva. Det dröjde till den tolfte minuten innan vi kunde öka på ledningen till 2-0. Denna gång fick Pontus även göra sitt första mål i Åbydressen. Efter detta fortsatte vi med vår press men det var lite sisådär med avsluten. Vi ökade dock på till 3-0 efter 15:01 och vi kände att vi hade matchen i vår hand. Vi gjorde även 4-0 och det var resultatet efter första perioden. Skotten var övertygande 17-5 i vår favör.

Periodvila

Efter en hyfsad första period kände vi att vi kunde vara lite bättre i försvarszon men att det offensiva var ganska okej. Dock kunde vi kanske vara lite mer effektiva i avsluten. I periodpausen dök dessutom Team Captain upp direkt från flygplatsen och gick in i laget.

Period 2

Vi fick en kalasstart i andra där Ivarsson avslutade från slottet efter ett fint förarbete från Kartho. Ivarssons tredje för kvällen och födelsedagsbarnet fick fira med ett hattrick. Efter detta gick vi ner i tempo och hade inte alls samma driv i åkningen som i första. Vi virrade i försvarszon alldeles för mycket och det var väldigt långt mellan lagdelarna. Vi tillät Bokasport komma in i flera farliga lägen plus att vi drog på oss utvisningar. Under en av dessa lyckades de reducera vår 5-0 ledning. Det stod 5-1 så det var ju ingen fara på taket men det kändes onödigt. Bara några sekunder innan slutsignalen kom nästa kalldusch. Den gamle åbybekantingen Micu, som nu coachar och ibland spelar i Bokasport, gjorde den gamle klassiska tittfinten som beskrevs i förra reffet. 5-2 helt plötsligt och det blev sedermera slutresultatet.


Eftersnack

Första segern för säsongen men det var en riktigt smutsig seger. Efter en ganska bra första period gick vi ner oss i andra och spelade inte alls på toppen av vår förmåga. Många enkla misstag i egen zon och oskärpa i anfallszon. Men en seger är ju alltid en seger. Dock får vi nog höja oss ett par snäpp om vi ska slå de lag som är bättre. Dock var det positivt att fick göra en raket efter matchen och att vår nolla i vinstkolumnen blev spräckt. Jag firade segern genom att hänga med och duscha med grabbarna trots att jag inte var ombytt och inte hade svettats nämnvärt. Det uppskattades nog av lagkamraterna.

Värt att nämna

·         Jäfvert höll på att göra mål från rödlinjen via ett handledsskott.

·         Succékedjan med Kartho, Matte och Ivarsson spelade upp sig.

·         Nyförvärvet Pontus gjorde ännu en stabil insats och fick med sig 1+1 i poängprotokollet.

·         Countrystjärnan Bo-Dean blev målskytt i sin comeback efter en tids sjukdom. (Det lät allvarligt men jag antar att det inte var livshotande)

·         Langos och hockey hör inte ihop.

·         Wallander var på konsert med sin mamma.

·         Jönsson ser farlig ut trots snygga glasögon och propra kläder.

Man of the match

Magnus Ivarsson – Den evigt unge Ivar Tyrann firade sin 42-årsdag med att göra 3+1 och en gedigen allround insats idag.

 

Väl mött/Våffeljärnsjournalisten