ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

33,92

Kategori: Allmänt

Härlig seger i söndags med kanske säsongens bästa laginsats. Från mitt perspektiv lade jag märke till saker som var väldigt positiva i egen zon. Vid kampmomenten i bakom mål och i hörnen var det ofta centern (Pelle, Ivar och Schönander) som hjälpte till med att vinna puck medan en back stod kvar framför mål och höll uppsikt. Ytterforwards stod kvar vid sina fickor vid blå och krånglade inte till det i onödan utan lättade ut pucken om de inte hade tid att göra något konstruktivt. Backarna backade inte hem onödigt mycket utan vågade stå upp och störde motståndarna oftast redan vid blå. Just detta var väldigt påtagligt vid en situation i egen zon när Mats höll på att backa in i mig men helt plötsligt stannade och sökte upp puckföraren och stoppade anfallet. Tog dessutom pucken och startade ett anfall om jag minns rätt. Rent generellt var det väldigt tryggt i egen zon och inga individuella misstag som annars är vårt adelsmärke. Kållered var absolut inte dåliga men genom att spela disciplinerat och minimera enkla misstag (unforced errors som Walle kallar det) gör vi motståndarna mindre bra. Trevliga mål gjorde vi dessutom. Pousards cricketkunskaper kom väl till pass och Bodins fart(?) runt kassen när han tog vara på sin egen retur var enastående. Trodde först att det var snabbskrinnaren Delborg som gjorde det målet men verkligheten bevisade mig fel. Allt som allt en rolig match men om man ska klaga på något är det väl målskyttet. Med så många lägen ska vi göra fler mål men det är väl det enda smolket i den jättestora glädjebägaren. Värt att notera från denna match är att vi släppte till lika många skott mot Rörö, 14 st. Säger väl en hel del om skillnaderna i försvarsspelet.



Träning på torsdag som vanligt och sedan en het drabbning mot seriesuveränerna Slottsskogen. Med lika disciplinerat spel och lite bättre skärpa i avsluten kan vi absolut ge dem en match.

Ni kanske undrar vad som menas med rubriken? Det får ni gissa er till. Den som svarar rätt först (antingen som kommentar här i bloggen eller i de båda gästböckerna) vinner ett pris. Priset avslöjas när vinnaren är utsedd.

MVH/Alfie