ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

T minus åtta dagar...

Kategori:

Så var det då dags igen. Dragonerna ska dra på sig de dåligt slipade skridskorna. Försöka kränga på sig en träningströja som krymp under sommaren och lappa ihop en klubba som är då sprucken att en knattespelare inte skulle ha tagit emot den om så Brendan Shanahan försökte läman den ifrån sig (ja, jag pratar om dig, Ubbe, Mats Young och Walle. Vem som är vem kan ni ju bara gissa).  Kort sagt, det har blivit dags för hockeysäsong och ispremiär igen.
 
Som vanligt så har rykterna kring världens vackraste hockeylag florerat frisk i sommar. Vilka kommer? Vilka stannar? Vilka har gått upp? Vilka har gått ned? Den sista frågan har i ärlighetens namn inte frågats sedan den sommaren då Ivarsson byggde altan och drack en back starköl om dagen, men, men. Några saker vet vi i alla fall. Åby har varit eftertraktad. Vi fick förfrågningar från en hel femma från Dynamo om det fick komma till Square Garden den kommande säsongen. Restrektiva som vi är (självklart kan man alltid köpa sig in) så valde vi bara ut en spelare ur horden och det är Henrik Ivdal.En 35 årig tvilling,  (inte sjärntecknet för där är han skytt, vilket han aldrig har varit i hockeyn) tillika gammal polare med Haag. En stabil back och go gubbe. Vidare så lutar det starkt åt att Sebastian Salomonsson även kallad Sebbe Salo kommer till Åby i år. Jag har varit i kontakt med hans agent som gör gällande att "det har ju alltid varit min plan att komma till Åby och i år stod att rätt. Därför kommer jag absolut komma ner och provträna med er." Salo nämnde även att en riktig gammal Bäcken krigare i Joel Magnusson var intresserad att komma ner och känna både det. Både Sebbe och Joel är två riktigt duktiga backar och ännu viktigare grymt go killar. Om styrelsen anser att vi har plats för båda får framtiden utvisa, men med dessa i laget så har vi en absurt bra backuppställning... på pappret.
Här är dessa spelare infosida på EP:
 
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=70829
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9707
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=19712
 
Ja, som jag skrev ovan så ser backuppställningen stark ut inför säsongen. Tyvärr är forwards, lika gamla, trötta och odugliga som tidigare. Hjärtat som hintat om att han kanske kommer eller kanske går till Duells skulle förvissa bara göra något år åldern, men han har teknik och dett skott som skulle väga upp...
 
Om 8 dagar smäller det.Ska bli spännande att se vilka linor Schönander bollar fram.