ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Bloggredaktionen kan se in i framtiden!

Kategori:

Precis som rubriken antyder är bloggredaktionen siare.
 
Jag och Wallander hade en konversation igår om huruvida vi skulle publicera gårdagens blogginlägg eller inte. Räckte det inte med att vi innerst inne visste att vi hade vunnit? Om vi skulle publicera något, skulle ju någon från East garanterat klaga på något och hävda något annat resultat än vad det faktiskt blev. Gårdagens blogginlägg ansåg vi skulle räcka som bevis för vår ståndpunkt att West vann matchen. Vi beslöt att om vi skulle publicera, skulle vi se till att ha tillräckligt mycket på fötterna för att försvara oss mot eventuella motargument.
 
Mycket riktigt fick vi ett sådant genom en kommentar på bloggen. Så här löd det:
 
"Detta betyder ju att Ivarsson skall slå en straff innan matchserien kan vara avgjord. Skall han slå den i höst då eller? Kunde vi inte ha avgjort serien i söndags?"
 
Vet inte riktigt vad denna person menar med detta, men jag antar att han menar ett av följande alternativ:
 
1. Att tiden var ute och att straffen inte skulle gillas om det blivit mål på straffen.
 
2. Ivarsson var den som var nerdragen och således var det han som skulle lägga straffen och inte Niklasson som var straffskytt istället.
 
I det första fallet kan man faktiskt se en poäng med det. Tiden var i princip ute och således skulle man inte ha tid för att lägga straffen. Men å andra påbörjade han straffen och tilläts avsluta. Jag stod kvar i målet och tog avslutet. Jag ska vara ärlig. Om det hade blivit mål hade jag säkert gnällt som fan och hävdat att tiden var slut och att det inte skulle gillas. Å andra sidan skulle East bara helt sonika sagt: Okej, Affe säger att det inte är mål, då är det inte mål. Grattis West. Knappast! East hade hävdat vinst i matchserien och hade skrattat åt West tafatta försök att ändra på resultatet.
 
I det andra fallet kan man bestrida argumentet ganska konkret.
 
Nedan ser vi en skärmdump från regelboken som användes säsongen 2013/2014
 
Här står det alltså att den som blir nerdragen måste lägga straffen. Enligt förra säsongen skulle alltså Ivarsson varit tvungen att utföra straffslaget om han inte blev skadad. Vilket han inte blev. Han blev förbannad men det är en annan sak. Hursomhelst är det skitsamma eftersom jag även hittade det här:
 
 
Skärmdumpen ovan beskriver regeländringar som togs i bruk inför denna säsong. Där står det alltså "Vilken spelare som helst får lägga ett straffslag, inte bara den förfördelade spelaren". Så Ivarsson behövde inte lägga straffen. Jag har inte kollat upp vad som hade hänt om regeln hade sagt att Ivarsson var tvungen att lägga straffen. Dock tror jag knappast att en domare hade sagt: Nej, det var fel gubbe som sköt straffen, ni får göra om. Om det hade varit mål, visst, men inte vid miss. Hursomhelst är det irrelevant. Vem som helst fick ju lägga straffen och den gick ju inte i mål.
 
Team Captain Pousard kan nu med gott samvete polera "Best of resten av säsongen"-pokalen och må riktigt gott. När resten av West tvivlade spred Pousard glädje och självförtroende i hela laget. Detta resulterade i en fantastisk vändning som kommer att pratas om i generationer.
 
MVH/Bloggredaktionen