ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Säsongen 19/20

Kategori:

Nu börjar det bli dags. Ispremiärdatumet är satt till den 1 september och förväntningarna är lite små höga faktiskt.
 
I år har jag som "head of player acquisition" överträffat mig själv under Silly Season. Ni som kan er historia vet dock att jag har lovat runt och hållit tunnt flera gånger tidigare och i år blir kanske inget undantag. Men, i år är det nästan så att det räcker med att en fjärdedel av mina värvningar går in för att det ska kallas succé. I min roll börjar ju rollen med att scouta poteniella nyförvärv tidigt och jag tror på en tidig och fördjupad dialog med spelarna, detta är något som jag lärt ut till Grönborg och Garpenlöv och som de har arbetat efter de senaste Vm-turneringarna. I år har jag fått nej från fyra spelare som jag hoppades på rätt mycket. Spelare som hade tillfört och som dessutom passat bra in i gruppen. Men jag har också fått ja från en rad spelare som jag har varit och rykt i de senaste säsongerna plus spelare som jag inte ens visste att jag ville ha.
 
Hjärtat och Sebbe är tillbaka. Japp, jag skriver dessa som en duo för de är lite som Ler och Långhalm, som Humle och Dumle, chips och dipp... Ni fattar. Ni får inga eliteprospects länkar för dessa har jag redan presenterat tidigare och ni vet ju alla vad dessa spelare går för. Sebbe som kan spela alla postioner framåt och har ett bra näsa för målet och fart på grillorna. Hjärtat som kan spela var som helst och har en jävla bössa. Härliga killar är de båda två och kommer tillföra mycket både på och utanför isen.
 
Jag har ju länge varit på jakt efter en rightare som dessutom kan göra lite mål att sätta in i min egen femma. Kanske har jag hittat honom i Alexander Adrihan (japp Mats son)
https://www.eliteprospects.com/player/348645/alexander-ahdrian
Hans elitsprospects sida säger kanske inte så mycket om honom, men jag tränade honom som J-20 spelare och där öste han in mål. Rätt omgivning och efter att ha kommit in i Åbys tempo så tror jag det kan bli ett bra nyförvärv.
 
Mitt under min brinnande kamp för att få in spelare till laget så fick vi ett mail till Åbymailen. Detta var från en spelare som precis flyttat till Mölndal och ville snöra på sig grillorna igen. Jag kollade med Cap som sa att "ta ner honom på provträning" sådär är vi nu. Senaste boken han läste är Kokain: drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman, från författaren av svensk maffia. Han är dessutom Värmlänning så han passar ju in på det viset också.
Jag vet ingeting om honom som spelare förutom att det är en rejäl bit som ändå har spelat Div 1 i Värlmand. Där öste han inte in poäng, men att bara ha varit i laguppställningen säger en del. Emil Svenningsson heter han och ni kan läsa om honom här:
https://www.eliteprospects.com/player/11220/emil-svenningsson
 
Sedan kom den då. Knallen sent en kväll. Detta är en spelare som jag lirade med som junior. Han fortsattde dock sin "aktiva karriär" fram tillochmed säsongen 13/14 då han varvade ner i div 3 under tre säsonger. Han har nu haft uppehåll i ett år och var äntligen redo att komma ner och känna på det för Drakarna. Han har snittat över 1 poäng per match i Div 2 under sin karriär och hade absolut kunnat spela högra upp i seriesystemet. Ett fysisk monster och en riktigt go gubbe. Låt mig presentera Oscar Halling:
https://www.eliteprospects.com/player/5232/oscar-halling
 
Oscar frågade mig lite försynt om en av hans kompisar fick följad med. Detta var Adam Svensson.
https://www.eliteprospects.com/player/6608/adam-svensson
Jag vet ingenting om Adam, men han har öst in poäng i både Div 2 och 3 samt varit lagkapten i Kållered under tre säsonger. Det borgar för någon slags go gubbe kvaliteér. Bodin har dock spelat med honom och säger just det vilken kanske ska väga tyngre.
 
En annan glädjande nyhet är att allas vår egen Erik "Airwolf" Birkestad har visat intresse att dra på sig skridskorna och köra lite igen. Han har dessvärre ett jobb som kräver många resdagar och kanske inte är aktuell som ordinarie. Men som extraspelare är det fullt möjligt att han komma in som. Med tanke på att han är back är det ett välkommet tillskott i den ganska magra backskaran.Nu är ju tyvärr även Birkestad direkt mager så det hjälper ju inte så mycket. Fler tjockisar till backsidan please...
 
 
Jaha. Sex nya forwards säger ni. Vi får väl se säger jag. Dessa jag nu nämner har sagt att de är sugna, men vi har ännu inte sett dem nere på is och vi vet heller inte om de stannar. Vi får se helt enkelt. Men för argumentationens del så kommer jag räkna med att de kommer och stannar i resten av denna text. 
 
Nu ska jag försöka mig på att lista hur truppen ser ut från huvudet. Jag kommer som alltid glömma någon/några så ha överseende.
 
Målvakter:
Affe
Nilsson
(tredje?) Oliwer tackade för sig i år utan att på något sätt tacka för sig själv och gick till en annan klubb.
 
Backar:
 
Ubbe
Lönnberg
Hansson
Bring
Haag
Ivadal
Sunderberg (skulle han försöka köra ordinarie i år)
(Mats) Mest gått forward det senaste men kan utan tvekan kliva in som back
 
Extra backar:
Jens
Lindstrand
Håkan
Jävert
 
Nyförvärv (extra)
Birkestad
 
Forwards:
 
Malkin
Delborg
Walrot
Ivar
Pelle
Direktörn
Morgan
Bodin
Walle
Schönander
Mats
Olle
Karto
Älgen (fortsätter väl hoppas jag)
Kim (oklar status då han missade de sista 7? träningarna)
 
Nyförvärv
Sebbe
Hjärtat
Halling
Adam
Adrihan aka Dr Glas
Emil
 
Extra
Södden
GM
John Wikner
 
12 poteniella Backar totalt
24 Poteniella Forwards
 
Blir vi över 30 på säsongen första träning?
 
Vi vet ju alla att alla kommer inte komma alla gånger och saker och ting mattas av med tiden, men jag skulle faktiskt inte bli förvånad om vi är över 30 på säsongen första träning.
 
Om alla dessa spelare som jag nämner faktiskt kommer och är med fullt så har vi många spelare, och vi har många bra spelare. Även om jag tycker det är roligare att träna än att spela match så ingår vi ändå i någon form av seriespel och där går det tydligen ut på att vinna matcher. Om vi hade spelat lite mer på riktigt och man hade kunnat räkna med att få ut en något sånär konsekvent presation från varje spelare så vill jag säga att om vi hade spelat med bästa laget så hade vi inte förlorat en match i år. Även om vi spelare med ett hyfsat lag så har vi chans att vinna varje match. Kommer vi göra det? Absolut inte, men jag tänker att vi borde i alla fall kunna göra en bättre resultatmässig säsong än förra året med detta manskapet.Eller vad tror ni?
 
//Luftvärnsjournalisten