ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Tragedi

Kategori: Allmänt

Förjävligt det som hände igår i Jaroslav. Många duktiga hockeyspelare bragdes om livet och på ett så onödigt vis. Ryska skitgrejer säger jag bara. Det är väl inte direkt första gången sådana här olyckor händer i Ryssland. Ryssarna kanske inte har ordet "underhåll" eller "säkerhet" i sin vokabulär. Nåväl, det är ju alltid tragiskt när sådana här saker händer men det känns lite extra tråkigt för oss som spelar hockey. Jag tycker det är sant som många säger. Att hockeyspelare tillhör en väldigt stor och nära familj. Oavsett vilken nivå man håller till på, känner man en tillhörighet till sporten och till alla medutövare. Dessutom är det ju extra tragiskt att en svensk omkom också. Stefan Liv. En riktig stormålvakt med ett gäng SM, OS och VM-medaljer på meritlistan. Av de man sett och hört så ska han ha varit en riktigt ödmjuk och trevlig kille på alla sätt och vis. Det säger man alltid efter att någon hastigt och inte alls lustigt gått bort. Men i det här fallet tror jag nog att det stämmer. Han verkade vara en skön kille med fötterna på jorden.

Riktigt dystert såg det ut att vara i Jönköping av tv-bilderna att döma. Hundratals människor hade samlats utanför Kinnarps Arena för att sörja målvaktens bortgång. Tydligen ska de hissa upp 1:an i taket där och det kan man väl säga är på sin plats. Det är en självklarhet.

Ett väldigt seriöst inlägg och lite blödigt men var tvungen att skriva av mig. Många hockeyprofiler har lämnat oss och en av dem är Stefan Liv. Ofattbart och så onödigt.

MVH/Alfie





P.S. Tur i oturen är att Stefan Liv gifte sig i somras och då ärver änkan hans tillgångar. Om de inte gift sig hade barnen ärvt istället. Pengarna hade varit frysta till den dag de fyller arton och med tanke på att de är små så hade det dröjt många år innan pengarna hade kommit till någon nytta D.S.