ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

En sån här seger till och jag är förlorad

Kategori:

Vi börjar med en liten historialektion. Citatet ovan kommer som många säkert vet från kung Pyrrhus. Detta efter att han hade vunnit sitt andra slag på kort tid mot romarna. Men han hade under detta slag förlorat många män och sett romarna krigsduglighet. Efter vinsten lär han därför ha utropat orden "en sån här seger till och jag är förlorad". Så kändes det lite igår.
 
19 +2 tappra själar låtsades som om vi inte hade hört FHM nya restriktioner och gick på Åby Square Gardens frusna guld (så kan man väl ändå beskriva is väl). När träningen var över stod svarta som segrare återigen. Denna gång med 5-3? Ni kommer märka att det finns många oklarheter i min rapport. Jag hade satt mig själv med Myran och Floddan och jag hade verkligen full sjå med att andas och försöka hålla mig ur vägen när de broderade. Därför är det många luckor som ni kära läsare kan få hjälpa mig att fylla i kommentarerna nedan.
 
Men efter träningen kändes det lite som för kung Pyrrhus. Det kändes som ett nederlag var nära förestående. VI diskuterade hur vi skulle tänka framåt och det rådde lite delade meningar. Dock kom ju Göteborgs Ishockeyförbund ut med väldigt tydliga direktiv som gör att - även om styrlesen inte uttalat sig i frågan - vi med säkerhet kan säga att säsongen är lagd på is. Först och främst gäller ju detta fram till 19 november. Jag är ingen Nostradamus, men jag har väldigt svårt att se att läget skulle vara så mycket bättre den 19 november så att det ska vara fritt fram igen. Men hoppas kan man ju. Frågan som kvarstår för mig är om hela säsongen är över eller om vi kommer kunna gå på is någon gång under våren. Annars får vi verkligen hoppas att vaccinen kommer fram så att nästa säsong kan av stapeln enligt mer normala former. Jag hoppas att jag är onödigt negativ och att vi snart får se varandra och fightas på isen igen.
 
Nu blev jag precis avbruten av Slätt som undrade var blogginlägget var. Lugn, det kommer...
 
Matchen då. Ja, jag tror som sagt att den slutade 5-3 till svarta.
 
Röda
Ubbe
Lönnberg
Håkan
John W
 
Sebbe
Ivar
Valroth
 
Morgan
Pelle
Gunrup
 
Svarta
Ivdal
Hansson
Slätt
 
Floddan
Myran
Walle
 
Schönander
Pousard
Olle
 
Målen:
 
Röda
Ubbex2
Gm
 
Svarta
Myranx2
Walle x2
Pousard
 
 
Speciella omnämnande från igår. Ubbe och Slätt, en back i varje lag var helt fantastiska. Morgan hade en riktigt fin passning till Lönnberg i djupled. Överlag var det en lite avmätt träning. Jag tror att många kände av en lite konstig känsla och fruktade att det skulle vara sista gången tillsammans på isen på ett tag. Ju mer jag skriver ju mer ledsamt blir det...
 
Jag hoppas att jag snart får blogga om en träning igen, tills dess. Ta hand om er...
 
//Walle
 
Ps. vad tror ni andra. När är vi igång igen. Kommentera, kommentera ds