ÅBY DRAGONS

A.K.A AFFE VS WALLE

Mitt i säsongen-awards

Kategori: Allmänt

Hej alla glada!
 
Det var ett tag sen bloggredaktionen fick tummen ur röven för att skriva något här men nu äntligen är det dags igen.
Halva säsongen har gått och vi tyckte det var läge att kolla hur det går i troféjakten. Som ni kanske minns från årsmötet i våras, delades det ut troféer (billig skitskumpa) till diverse spelare för deras insatser förra säsongen.
 
Vi tänkte så här i halvtid, lista vilka vi tycker har utmärkt sig hittills under denna säsong.
Men innan vi börjar med det kan vi väl prata om hur det har sett ut denna säsong i allmänhet.
 
Efter flera säsonger med i princip samma trupp, har vi nu fått en hel drös med duktiga unga nyförvärv. Vi är helt plötsligt ett lag med en mix av unga och äldre spelare. Det har inte hänt sen Åby fick en boom av nya spelare under mitten av 2000-talet när flertalet av lagets nuvarande 30-35-åriga veteraner började.
 
Träningarna har varit väldigt roliga med så mycket folk, bra fart och hög spelkvalité där veteranerna har fått skärpa till sig för att hinna med i spelet. Men tävlandet och prestigen mellan röda och vita är fortfarande kvar. Den försvinner inte så lätt.
 
Hur har det gått i serien då? Jo vi spelar ju i division 4B där vi har spelat 8 matcher varav 7 vinster och 1 oavgjord med en målskillnad på 47-15. Riktigt bra.
 
Nåväl nu går vi till utmärkelserna.
 
Bara i anfallszon-Trophy (bäste back)
Vi har få men duktiga backar i det här laget. Vi har väl egentilgen bara fyra renodlade backar i vårt lag som är heltidsspelare och alla är bra. Backparen Niklasson/Lönnberg och Sundberg/Bring gör att den som står i kassen kan vara trygg. Dessutom är båda backparen ett offensivt hot. Vi i bloggredaktionen fastnade dock lite extra för Bring. Han är lite av en Erik Karlsson-typ. Bra skridskoåkning, klubbteknik och förmågan att göra det lilla extra. Straffen mot Härryda sist var en riktig pärla.
 
Aldrig över anfallsblå-Trophy (bäste defensiva forward)
Lite tråkigt kanske men vi måste säga Ivarsson igen. Han är outstanding i egen zon och gör nästan aldrig misstag. Hjälper backarna på ett utmärkt sätt, är dessutom en viktig kugge i anfallszon.
 
Gjorde minst bort sig-Trophy (säsongens MVP)
Den här är tuff, Walroth har varit duktig och tongivande många matcher för oss och har dessutom hållit sig frisk och skadefri den här säsongen. Niklasson är som vanligt en klippa för oss och bidrar med stabilitet i försvarszon och kan dessutom hänga in en puck bakom motståndarkeepern när så behövs. Bring ligger också han högt upp på den här listan.
 
Hann inte undan-Trophy (årets målskytt)
Här behöver vi ju inte babbla på allt för mycket. En av våra rookies Sebbe Lagerqvist leder med 7 fullträffar på bara 2 (!!) matcher.
 
Säsongens hyvelns grabb (Årets gentleman)
Här var vi rörande överens. Allas vår egna värmlänning och kassör Pelle "bonnläppen" Larsson är en lågmäld vänlig och för det mesta glad krabat som utstrålar ett lugn både i omklädningsrummet och på isen. De flesta utvisningar han får är de för 6 man på isen.
 
Inte lika dålig som förra säsongen-Trophy (årets mest positiva överraskning)
Vi tycker att Walroth har lagt in en högre växel än förra säsongen. Han orkar mer, jobbar hårdare i backchecken och är mer involverad över hela banan. Dessutom är han inte skadad eller sjuk hela tiden. Han är dock fortfarande lika målfarlig.
 
Tjata till sig assist-Trophy (poänkung) 
Topp 6 poängligan:
 
Erik Wallander 4+10=14
Alexander Walroth 5+7=12
Fredrik Niklasson 3+5=8
Magnus Ivarsson 3+5=8
Sebastian Lagerqvist 7+0=7
Daniel Bodin 4+3=7
 
 
Saddam Hussein-Trophy (årets ledargestalt)
 
Gunrup är för det mesta nere och coachar oss och gör det med den äran. Är alltid oklanderligt klädd och sprider auktoritet.
 
Snyggast mål
Karthos solomål mot Härryda var ett mästerverk. Tätt följt av Wallanders, Niklassons och Bodins klappklapp-mål mot Devils
 
Bästa extraspelare
Jens Wikner är en upptagen man som jobbar som polis men ställer upp på matcher när det behövs och är en dominant på plan både offensivt och defensivt.
 
Det var det hela!
 
Ses på träningen.
 
MVH/Bloggredaktionen
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: